Platforma de interconectare InterLAN Internet Exchange se adresează oricărei entități care deține o rețea de date și care este interesată a se interconecta cu celelalte rețele prezente în platformă. Aceștia pot fi furnizori de servicii de acces la internet fix și mobil, operatori de rețele, furnizori de servicii de conținut, platforme de socializare, rețele educaționale, instituții financiar-bancare, furnizori de servicii de nume de domenii internet, instituții de stat, instituții mass-media, etc.
Pentru a vă conecta la platforma de Internet Exchange este necesar să încheiați un contract de interconectare. Legătura fizică se poate realiza în centrele de date în care InterLAN are puncte de prezență din București, Constanța, Timișoara sau Craiova. Pentru a putea realiza schimbul de trafic de date este necesar să dețineți un număr autonom de sistem (AS number), comunicarea făcându-se prin intermediul protocolului BGP (Border Gateway Protocol).
Echipamentele active care permit conectarea la infrastructura InterLAN au disponibile porturi de cupru cu viteze de 100 Mbps și 1 Gbps și respectiv fibră optică cu viteze de 1 Gbps și 10 Gbps. Disponibilitatea porturilor depinde de echipamentul instalat în centrul de colocare în care se realizează interconectarea.
În scopul măririi capacităților de interconectare, se pot agrega două sau mai multe porturi de aceeași capacitate. Acestea trebuie să fie conectate în același echipament de rețea utilizând tehnologia “port channel”.
Orice participant la trafic este liber să inițieze sesiuni BGP directe cu oricare dintre ceilalți participanți, pe baza unor înțelegeri mutuale, infrastructura InterLAN fiind una de nivel 2 (Layer2).
Sesiunea BGP cu route-serverele Interlan nu este obligatorie, aceasta fiind o facilitate oferită în scopul de a ușura interconectarea cu ceilalți participanți prezenți. Fiecare participant poate avea propria politică de peering.